On 13 juni 2021

Innovations- og ledelsesforskeren Peter Drucker har arbejdet med at skabe en systematisk tilgang til forståelse af kilder til nye ideer til innovation.

I 1943 blev Drucker amerikansk statsborger. Han underviste ved New York University som professor i administration fra 1950 til 1971. Druckers bog The Practice of Management fra 1954,  holder stadigvæk vand i dag og er at finde i min private bogsamling, hvor det ikke er utænkeligt for mig at finde inspiration til mit arbejde i hans bog fra tid til anden. Bogen er en af de første akkrediterede lærebøger indenfor markedsføring og bedriftsledelse, med vægt på, hvordan den moderne, professionelt ledede bedrift erobrer kunder og markedsandele.

Et velkendt citat fra bogen lyder:

The purpose of a company is to create a customer. …The only profit center is the customer. …The business enterprise has two and only two basic functions: marketing and innovation. marketing and innovation produce results; all the rest are costs.

Peter F. Drucker, The Practice of Management, Harper Collins, New York 1954.

Druckers store fortjeneste inden for virksomhedsledelse var at sætte fokus på kundens behov og sætte kunden i fokus for virksomhedernes produktudvikling, prisstrategi og organisering af den samlede værdikæde. Det er kunden som afgør, hvad virksomheden udvikler sig til og bestemmer hvilke produkter den kan leve af at producere.

Ifølge Drucker er invention = ideskabelse. I Druckers bog Innovation and Entrepreneurship: Practice and Principles fra 1985, påtaler han, at enhver person er i stand til at få en god ide (invention). Når man eksempelvis er ude og handle, eller på ferie og får øje på et behov, som kan dækkes via et product eller service som ikke eksistere. Ifølge ham er der langt fra inventionen og innovationen, da innovationen er disciplinen at gennemføre ideen. Forstå kundebehovet, finde den nødvendige kapital, både human og finansiel, og alle de elementer det kræver for at en ide, realiseres til et slutprodukt, som i sidste ende dække et behov hos en kunde.

Hos 42 Organic arbejder vi med at tage del i den samlede innovation af jeres virksomhed. Innovationen SKAL være dække et behov, SKAL være eftersprugt, og SKAL være lønsom. Vi arbejder med at finde roden i jeres invention, og på sidelinjen facilitere innovationen.

On 14 juni 2021

Finansiering er en vigtig del af livet som iværksætter. Egenkapital og fremmedkapital er nogle af de muligheder, du har for at skaffe kapital til etablering, drift og udvikling af din virksomhed.

Hos vækstfonden er det muligt at opnå sparring og potentielt set lån eller kaution omkring jeres finansieringbehov. Vi tilråder, at henvende sig til sit lokale væksthus før man henvender sig i banken. Her vil du kunne opnå en objektiv vurdering af dit projekt, og samtidigt få det nødvendige overblik over dine muligheder.

Find dit lokale væksthus/erhvervshus ved blot at bruge google. Deres opgave er at guide dig og rådgive omkring din virksomhed, og dette gøres helt gratis.

I samarbejde med danske banker og finansieringsinstitutter yder vækstfonden lån og kautioner til danske virksomheder i alle brancher og på alle stadier af deres udvikling. Der er låntyper specielt henvendt nystartede virksomheder i den tidlige fase af deres udvikling, og andre egnet de mere modne virksomheder med planer om investering i ny vækst. Læs mere omkring jeres muligheder direkte på https://vf.dk/

On 27 juni 2021

Der er nok ikke en eneste dansker, som ikke har tænkt tanken at være selvstændig. Bestemme sin arbejdstider, hvem man arbejder med og bringe en ide man går med til live. Det er en drøm langt de fleste mennesker går med, og for de flestes vedkommende er det noget som måske aldrig bliver afprøvet eller realiseret. Hvorfor nu det, når drømmen er at blive herre i egen hus, og arbejde med lige præcist det man vil, og ikke længere skal udføre arbejde for en virksomhed eller en chef man i virkeligheden ikke bryder sig om?

Iværksættere er vigtige for samfundsøkonomien. De bidrager til vækst, arbejdspladser og nye idéer, og hvor vil Danmark være i dag uden Novo Nordisk, Vestas eller Carlsberg, hvis ikke det var én enkel iværksætter, som fik en ide, og sørgede for at følge den til dørs. I Danmark findes der utallige af initiativer som støtter iværksætteri og infrastrukturen til viden, afsætningskanaler og muligheder for finansiering er nogle af verdens bedste. Hvad er de største forhindringer for at man i sidste ende hopper ud i sin drøm? Er det trygheden? Økonomien?

En analyse fra ASE giver sit bud på de største forhindringer

Den største dæmper på iværksætterlysten blandt lønmodtagere er den økonomiske risiko, der er forbundet med at skippe den faste månedsløn. Netop behovet for en fast månedlig løn angives som den væsentligste årsag til at fastholde lønmodtagerjobbet fremfor en tilværelse som selvstændig.

Samtidig er det helt afgørende, at den administrative byrde ved at drive virksomhed lettes, påpeger såvel selvstændige som lønmodtagere. Op mod tre ud af fem nuværende selvstændige peger på netop en lettelse af de administrative byrder som et vigtigt tiltag. Læs here analysen her.

I min tid som iværksætter var det netop ovenstående, som var en evig hovedpine. At få privatøkonomien til at hænge sammen, hånd i hånd med at man har en forretning, som skal drives, driftes og vækstes. Andelslejlighed blev belånt, det var en udfordring at betale husleje fra tid til anden, og der var aldrig tid at pleje nogen former for sociale aktiviteter. I dag kan jeg sige at det var tiden værd, men man levede samtidigt i en kronisk stressboble. Dagpenge eller en option omkring en form for understøttelse i 1-2 år er vejen frem. Vi har en masse talent i Danmark, som ikke tør, at realisere deres ideer pga. økonomien. Hvis de kan hjælpes på vejen, kan det måske lede til det næste Novo, fra en iværksætter, som muligvis gemmer sig i dag bagved trygheden om den sikre arbejdsløn eller dagpenge.

On 25 februar 2024

Søg Tilskud til dit næste projekt!

Grøn omstilling? Digitalisering? Eksport eller noget helt tredje? Ta kontakt til dit lokale Erhvervshus, eller kontakt os direkte og vi kigger ind i hvad der findes af muligheder.

At søge tilskud og puljer kan være afgørende for at få gennemført diverse projekter i virksomheden, som skal være med til at bane vækst på den lange bane. Disse tilskudsmuligheder er særligt rettet mod små og mellemstore virksomheder. Puljerne dækker en bred vifte af områder, herunder eksportudvidelse, kompetenceløft, grøn omstilling og digitalisering.

. Vi assisterer jer med at skrive ansøgningen og guider jer godt igennem hele den bureaukratiske del af forløbet

Ved at målrette ansøgninger mod disse puljer kan din virksomhed sikre sig støtte, der kan være med til at kickstarte eller accelererer dit kommende vækstprojekt. Vi står til rådighed for at hjælpe med at identificere relevante puljer og formulere præcise ansøgninger, der opfylder kravene og maximere chancerne for et ”GODKENDT”.

Få det fulde overblik herigennem: SE DINE TILSKUDSMULIGHEDER

Kontakt os direkte på 54335514, og lad os tage en snak om de muligheder der findes for din virksomhed eller kommende projekt. Vi assisterer også med at skrive selve ansøgningen og guide dig godt igennem hele den bureaukratiske del af dit forløb.

On 22 april 2024

Tilskud Og Finansiering Til Jeres Næste ”Grønne” Eller Energiforbedrende Projekt

CO2-puljen, Grønne Kompetencer, EEnrgy, SMV:GRØN m.fl. - Få et overblik over din virksomheds mulighed for finansiering, støtte og tilskud - Oplæg og workshop i hvordan du kommer videre med din ansøgning

Hvad, Hvor og Hvornår

8. Maj - Nykredit Viborg

Nykredit byder ind til et højaktuelt arrangement, som fokuserer på at udforske mulighederne for støtte og finansiering af bæredygtige og/eller energiforbedrende initiativer.

Adresse: Nykredit Viborg, Holstebrovej 2, 8800 Viborg

Dato og Tidspunkt: 8. maj 2024 fra 8.45 til 11.15

Du kan forvente et inspirerende program opdelt i 3 "halvlege:"

Praksis, Finansiering & Workshop

Praksis:
ESG – Hvad, hvorfor og hvordan – Quick guide til ESG v/ Steffen Helledie, Nord Danmarks EU
Energioptimering ”Hands On” – Hvordan, tids- og ressourceforbrug? v/ Ole Jakobsen, OK Energy Solutions
Grøn Kommunikation – 1:1 kompetenceudvikling v/ Jes Ejsing WONWON

Finansiering:
Puljer og tilskudsmuligheder – gennemgang af aktuelle støttemuligheder v/ Amin Barrada, 42 Organic
Grøn finansiering – Grønne finansieringsmuligheder v/ Nykredit

Workshop:
Spor 1 – EEnergy ansøgere - kom videre med din ansøgning v/ Kurt Bøgeild
Spor 2 – Workshop ”Sådan kommer du videre med din SMV-ansøgninger” v/ Amin Barrada, 42 organic

Program

Se det fulde progam

  • Intro – Nykredit byder velkommen – 9.00
  • ESG – Hvad, hvorfor og hvordan – Quick guide til ESG v/ Steffen Helledie, Nord Danmarks EU – 9.05
  • Energioptimering ”Hands On” – Hvordan, tids- og ressourceforbrug? v/ Ole Jakobsen, OK Energy Solutions – 9.20
  • Grøn Kommunikation – 1:1 kompetenceudvikling v/ Jes Ejsing WONWON – 9.35
                              • Pause
  • Puljer og tilskudsmuligheder – gennemgang af aktuelle støttemuligheder v/ Amin Barrada, 42 Organic – 10.00
  • Grøn finansiering – Grønne finansieringsmuligheder v/ Nykredit 10.20
  • Spor 1 – EEnergy ansøgere – kom videre med din ansøgning v/ Kurt Bøgeild – 10.35
  • Spor 2 – Workshop ”Sådan kommer du videre med din SMV-ansøgninger” v/ Amin Barrada, 42 organic 10.35
  • Afslutning – 11.15

EEnrgy Pulje

Forberedelse:

Har du interesse i at ansøge om 10.000 euro til indkøb af udstyr eller rådgivning med et formål om at nedbringe jeres energiforbrug. Udfyld venligst formularen du finder via linket forneden forinden eventet:

Begivenheden er sammensat via et samarbejde imellem Erhvervshus Midtjylland, Nykredit, Nord Danmarks EU Kontor og 42 Organic. Vi ser frem til at møde dig på dagen – i forbindelse med workshoppen, bedes du venligst medbringe din computer. Begivenheden er gratis at deltage i og tilmeldingen er efter først til mølle princip.